Novak Djokovic - Holger Rune a fost cel mai așteptat meci din sferturile de finală de la Roma, iar cei doi jucători au oferit un spectacol agreabil, chiar dacă nivelul de tenis nu a fost extraordinar. Danezul a fost jucătorul mai în formă și s-a impus în 3 seturi, scor 6-2, 4-6, 6-2.

Partida a fost plină de nervi din partea ambilor combatanți. Rune a câștigat clar primul set, Nole având momente în care a fost de nerecunoscut pe teren. În manșa secundă tot danezul părea jucătorul mai bun, dar a fost nevoie de un singur break al sârbului pentru ca totul să se schimbe. Rune a cedat nervos și a început să se certe cu arbitrul din cauza unei decizii defavorabile.

Sârbul a avut multe momente de slăbiciune și nu s-a putut ridica decât rareori la nivelul adversarului. La conferința de presă de după meci, Nole a avorbit la superlativ despre Rune și a recunoscut că danezul a fost mai bun.

Djokovic a fost întrebat de jurnaliști dacă turneul de la Roland Garros este cel mai imprevizibil din ultimii 20 de ani, iar sârbul a avut un răspuns larg, dând de înțeles că Nadal va fi favorit dacă va putea juca la Paris, dar că Holger Rune și Carlos Alcaraz au deja nivelul de a se bate pentru trofeu.

„Depinde dacă Nadal joacă sau nu. Dar lângă el sunt Alcaraz și Rune, acești băieți sunt candidați la câștigarea titlului. Noua generație este deja aici. Alcaraz este numărul unu în lume de luni bune. Evident, a jucat un tenis incredibil. Cred că e bine pentru sportul nostru că avem fețe noi, e normal. O spunem de ani de zile, e ceva ceea ce ne-am așteptat să se întâmple. Eu personal încerc să rămân acolo cu toți. Sunt mulțumit de cariera mea de până acum și încă îmi este foame să continui", a spus Djokovic

Rezultatele lui Djokovic pe zgură nu au fost deloc bune. Sârbul nu a reușit să treacă de sferturile de finală la niciunul dintre cele 3 turnee pe zgură la care a participat în acest an (Monte Carlo, Banja Luka și Roma), astfel că există semne de întrebare cu privire la capacitatea sa de a câștiga la Roland Garros. Nole crede însă că va fi pregătit și a insinuat că formatul 3 din 5 seturi îi este favorabil.

„Nu am nevoie de nimic altceva. Doar să mă antrenez și să mă pregătesc pentru cel mai important turneu pe zgură al sezonului.. Știu că pot juca întotdeauna mai bine. Cu siguranță, îmi doresc foarte mult să lucrez la anumite aspecte ale jocului meu, ale corpului meu și sper să ajung la 100%. Acesta este scopul. Întotdeauna îmi place să joc la un Grand Slam, împotriva oricui, pe orice suprafață, după sistemul cel mai bun din cinci seturi. Vom vedea cum va fi”, a adăugat Djokovic.

Începând de lunea viitoare, Djokovic va pierde statutul de lider mondial în fața lui Carlos Alcaraz, dar ar putea coborî până pe poziția a 3-a, dacă Daniil Medvedev se va impune la Roma. Locul doi ATP este foarte important în perspectiva Roland Garros-ului, deoarece jucătorul în cauză nu va fi pe aceeași jumătate de tablou cu Alcaraz.

De cealaltă parte, danezul caută primul său trofeu de acest gen din palmares, pe care este hotărât să-l obțină în 2023, recunoscând că victoria în fața lui Nole i-a adus un mare plus de încredere.

„Este o victorie mare pentru mine. Am reușit să îl înving și la Paris anul trecut, dar fiecare meci e o mare provocare atunci când joc împotriva lui Novak. Este unul dintre cei mai buni jucători din tenis. Am știut că trebuie să fiu la nivel maxim, după cum am spus și ieri. Sunt super mândru de mine și mă bucur de fiecare moment aici. Vreau să rămân umil. Încă mai am multe de atins. Cred că întotdeauna trebuie să rămânem umili.

Cred că sunt și sper ca oamenii să mă vadă în acest fel. Sunt un luptător pe teren și las totul deoaparte atunci când joc. Sunt foarte mândru de victoria de azi. Trebuie să trag din greu și să joc cel mai bun tenis.

Toate laudele pentru Novak. Sunt un mare fan al lui. Mă inspiră și îi doresc toate cele bune. Atunci când reușește să joace la cel mai bun nivel nimic nu poate sta împotriva lui. Pune multă presiune pe tine și nu te lasă să te apropii de el. Am reușit totuși niște lovituri bune și am rămas puternic. Asta a fost cel mai important.

Vreau să câștig un Grand Slam anul acesta. Evident, sper să reușesc acest lucru la Roland Garros. Dacă nu, sper să reușesc la oricare din celelalte două Grand Slam-uri", a declarat Rune.

Pentru Djokovic, acest eșec poate avea urmări severe în perspectiva Grand Slam-ului de la Roland Garros. Dacă Daniil Medvedev va câștiga la Roma îl va depăși pe sârb în ierarhia ATP și Nole va fi cap de serie 3 la Paris, ceea ce înseamnă că ar putea fi pe aceeași parte de tablou cu Carlos Alcaraz.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE