Djokovic nu a mai pierdut un meci pe iarbă din 2018, când a fost învins de Marin Cilic în finala de la Queen's. Sârbul are acum 34 de victorii consecutive pe gazon, doar Roger Federer (65) și Bjorn Borg (41) având serii mai lungi în Era Open.

Novak Djokovic este primul finalist de la Wimbledon 2023. Sârbul a pierdut set în duelurile cu Hurkacz și Rublev din optimi și sferturi, dar a avut puține emoții în duelul cu Jannik Sinner din semifinale. Campionul ultimelor 4 ediții de la All England Club a controlat jocul de la un capăt la altul și s-a impus cu scorul final de 6-3, 6-4, 7-6(5), la capătul a două ore și 48 minute de joc.

Nole a jucat impecabil la serviciu și nu a pierdut niciun game în care a pus mingea în joc. Sinner a avut 6 mingi de break (două au fost chiar de set, în actul 3), dar sârbul a fost imperial în momentele cheie (a salvat toate mingile de break ale italianului). De asemenea, Djokovic a greșit mult mai puțin decât adversarul său (33 erori neforțate, față de 44 ale lui Sinner), care a avut mai multe lovituri direct câștigătoare (34 - 21), dar asta nu l-a ajutat prea mult.

Așadar, Novak Djokovic este pentru a 9-a oară în carieră în marea finală de la Wimbledon. Sârbul a fost învins doar o dată în ultimul act la Grand Slam-ul londonez, în 2013, de Andy Murray. Nole a câștigat ultimele 4 ediții și un nou succes l-ar aduce la egalitatea cu Roger Federer atât la numărul total de trofee (8), cât și la numărul de titluri consecutive (5 - Bjorn Borg are tot atâtea).

Adversarul lui Novak Djokovic din finala Wimbledon se va alege dintre Carlos Alcaraz și Daniil Medvedev, care se vor întâlni în a 2-a semifinală. Indiferent de câștigătorul de acolo vom vorbi despre un finalist în premieră la Londra, astfel că Djokovic va fi mare favorit în ultimul act, cel puțin prin prisma experienței suplimentare.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE