Amintim că milionarul Andrei Tranga, proprietarul celui mai mare lanţ de restaurante din Republica Moldova, „La Plăcinte” şi „Andy`s Pizza”, a fost reţinut de procurorii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) vineri, 26 aprilie, într-un dosar penal deschis pentru şantaj.

În ziua în care a fost reţinut Andrei Tranga, la adresa mai multor instituţii de presă din Republica Moldova, dar şi la adresa unor ambasade de la Chişinău, a fost expediată o scrisoare anonimă.  Potrivit unimedia.info, în scrisoare era menţionat Andrei Tranga, alături de interlopul Grigore Caramalac, alias Bulgaru, stabilit la Moscova, un cetăţean al Italiei şi unul rus, stabilit în Austria, ar fi încercat să-l deposedeze de afaceri pe Viorel Varzari, proprietarul SRL „Molinart Grup”

„A început şi partea violentă a atacului raiderilor asupra SRL „Molinart Grup” şi a lui Viorel Varzari. A declanşat seria loviturilor afaceristul italian şantajat de Karamalak, Paolo Gentili. Acesta a depus o plângere procurorilor moldoveni, prin care îl acuza pe Varzari că i-ar fi „furat” în 2012 aparatul de sudat, după care l-ar fi exportat la Moscova. În baza plângerii lui Gentili, procurorii moldoveni, „încălziţi” de Tranga şi Karamalak, pornesc un dosar penal, în cadrul căruia dau dovadă de un exces de zel nemaipomenit. Atacul este realizat de procurorul anticorupţie Vladislav Bobrov, coordonat personal de şeful Procuraturii Anticorupţie de la Chişinău Viorel Morari”, se arăta în scrisoare, în care se menționa că Viorel Morari ar fi primit bani în acets caz. 

„Conţinutul acestor mesaje este de o manieră rău intenţionată şi are scopul evident de a denigra imaginea instituţiei, fapt pentru care Procuratura Anticorupţie nu le va comenta. Mesajele respective au fost, în mod orchestrat, expediate atât instituţiilor de presă cât şi unor misiuni diplomatice acreditate la Chişinău. În consecinţa răspândirii lor, Viorel Morari a sesizat Procurorul General pentru a dispune verificări la nivelul Inspecţiei procurorilor în vederea elucidării pretinselor fapte imputate”, se arată în reacția Procuraturii Anticorupție la această scrisoare. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE