Preşedintele Nicolae Timofti nu-şi va da demisia, așa cum cer protestatarii din Piaţa Marii Adunări Naţionale. Acest lucru a fost afirmat pentru IPN de către şeful Aparatului Preşedinţiei, Ion Păduraru.
Ion Păduraru a comunicat că, cel mai probabil după-amiază, preşedintele Timofti va avea o declaraţie pentru jurnalişti.
Se cunoaşte că aseară, 7 septembrie, a avut loc o întrevedere între preşedintele Nicolae Timofti, premierul Valeriu Streleţ şi preşedintele Parlamentului, Andrian Candu. Nicio instituţie nu comunică ce decizii s-au luat, însă potrivit unor surse, mingea se află în terenul Parlamentului şi Preşedinţiei.
Pentru astăzi este anunţată şi şedinţa Consiliului Marii Adunări Naţionale, unde protestatarii vor decide ce fac mai departe. Purtătorul de cuvânt al consiliului, Vasile Năstase, a declarat că, cel mai probabil, reprezentanţii protestatarilor vor merge la „cei care ţin locurile de preşedinte, premier şi preşedinte de Parlament”. Vasile Năstase a mai spus  că, în cazul în care demnitarii nu-şi vor da demisia, există probabilitatea ca sutele de oameni să se mute în faţa Parlamentului şi Preşedinţiei.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE