Președintele țării, Nicolae Timofti a adresat un mesaj de felicitare membrilor Comisiei Electorale Centrale (CEC) cu prilejul aniversării a 15 ani de la constituire, anunță Politik.md cu referire la serviciul de presă al președintelui. Potrivit sursei, Nicolae Timofti a menționat că instituția dată este una de referință pentru parcursul democratic al Republicii Moldova.

„Chiar și în perioadele în care instituțiile statului au fost sub presiunea factorului politic, CEC a reușit să asigure o bună funcționare a mecanismului electoral, a preluat și a actualizat în mod permanent practicile moderne în domeniu. Acest lucru a avut o importanță crucială pentru destinul Republicii Moldova și ne-a asigurat încrederea și sprijinul cetățenilor și a partenerilor noștri internaționali. Mai mult, de-a lungul anilor, experții noștri în materie electorală au fost solicitați pentru a transmite experiența Republicii Moldova unor alte țări în curs de dezvoltare”, se anunță în mesaj.
 
De asemenea, șeful statului îndeamnă membrii CEC că îmbunătățească procesul electoral naţional, în concordanţă cu reglementările legale şi practicile internaţionale existente. „Experiența apreciabilă a CEC trebuie să fie valorificată în toate regiunile Republicii Moldova. Vă rog să continuați instruirea permanentă a funcționarilor antrenați în procesul electoral, inclusiv a celor raionali și sătești, pentru a evita în perioadele de alegeri orice abatere de la norma legală, și pentru ca procesul electoral să fie unul sistematic şi planificat”, susține Nicolae Timofti.
 
„În această zi aniversară, permiteţi-mi să adresez sincere felicitări tuturor colaboratorilor Comisiei Electorale Centrale și să-mi exprim tot respectul pentru munca şi rezultatele Dumneavoastră. Vă urez multă sănătate, prosperitate, noi performanţe profesionale, perseverenţă şi încredere”, se arată în mesajul de felicitare.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE