Reprezentanții Guvernului Republicii Moldova și ai NATO desfășoară în perioada 9-10 octombrie, un atelier internațional privind cooperarea dintre cele două structuri în domeniul scăderii cantității de producere a armelor de distrugere în masă.

Atelierul se desfășoară la Chișinău, la tematica implementării Rezoluţiei 1540 a Consiliului de Securitate al ONU privind neproliferarea armelor de distrugere în masă. Participarea R. Moldova pornește de la interesul ţării noastre de a dezvolta capacităţile naţionale în domeniul combaterii noilor ameninţări la adresa securităţii.
 
La lucrările atelierului vor participa reprezentanţii statelor membre şi partenere NATO, ai Secretariatului Internaţional al Alianţei Nord-Atlantice, ai ONU, ai OSCE, precum şi reprezentanţii instituţiilor de resort din Republica Moldova. Participanţii la eveniment vor discuta despre cele mai bune practici, experienţele naţionale ale diferitor state, abordările ONU, OSCE şi NATO în domeniul neproliferării armelor de distrugere în masă şi vor căuta să identifice soluţii comune la ameninţările comune la adresa securităţii în secolul XXI.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE