Întrevedere eșuată între fermieri și reprezentanții ministerului de finanțe. Agricultorii au așteptat-o astăzi la întâlnire pe ministrul Veronica Sirețeanu însă ea nu a fost prezentă.

Întălnirea era planificată din timp la solicitarea agricultorilor, iar la ea urmau să fie discutate mai multe probleme strategice ce țin de controale fiscale excesive, întrepretarea facilităților fiscale pentru întreprinderi mici și mijlocii, necesitatea întroducerii impozitului unic în agricultură ect.

De asemenea fermierii au ținut să clarifice de ce guvernul a dat un aviz negativ la inițiativa legislativă a deputatului Alexandr Trubca privind modificarea legii cu privire la Programul de rambursare a TVA pentru producătorii agricoli. Proiectul respectiv a fost coordonat în urma mai multor discuții cu Asociația Forța Fermierilor și prevede extinderea semnificativă a numărului de beneficiari ai Programului și majorarea sumelor rambursate în cadrul acesteia.

„La întălnirea la Ministerul Finanțelor cu Consiliul Asociației Forța Fermierilor doamna ministra nu a venit. A fost delegată doamna secretar de stat, care ieri a prezentat avizul negativ la inițiativa legislativă a deputatului Trubca privind modificarea legii cu privire la Programul de rambursare a TVA pentru producătorii agricoli. În asemenea circumstanțe, lipsa demonstrativă a ministrei fermierii au tratat ca un gest de sfidare.

În acest context și după explicația absolut formală și deplasată a doamnei secretar de stat referitor la justificarea avizului de ieri, agricultorii au reiterat poziția că acțiunile ministerului finanțelor au devalorizat complet promisiunile prim-ministrului privind aprobarea urgentă a proiectului de lege, înaintat de deputatul Trubca, membrii Consiliului au părăsit sala în semn de protest. Mulți agricultori au calificat incidentul de ieri și de azi drept ultima picătură și provocarea deschisă a producătorilor agricoli pentru a ieși în stradă”, se menționează în comunicatul Asociației Forța Fermierului.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE