Ministrul justiției, Sergiu Litvinenco, rămâne în funcție. Moțiunea simplă înaintată de deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor  asupra politicilor în domeniul justiției nu a întrunit numărul necesar de voturi

În luarea de cuvânt, ministrul Litvinenco a calificat moțiunea o scamatorie și a menționat că în textul ei nu se vorbește despre politicile ministerului. Evident subiectul principal la care deputații au droit să afle un răspuns a vizat corespondența ministrului pe Telegram. Litvinenco a negat trucarea concursului public, în care figurează mai mulți membri ai Consiliului Superior al Procurorilor. Ministru a menționat că plasarea oricărei corespondențe private în spațiul public este o încălcare a legii. O încălcare grosolană. Și nu contează dacă o parte din corespondenţă este minciună sau poate fi reală.

„O minciună ideală este atunci când există amestecul de adevăr, semi-adevăr şi minciună, şi orice mesaj poate fi astfel falsificat, rupt din context şi privat de sensul original. Asta face ca totul să fie vicios. Recunosc, asta știți să faceți foarte bine. Să folosiți minciuna, propaganda în slujba unor interese străine țării și împotriva cetățenilor noștri. Apariția acestor manipulări în public, exact în ziua când am propus Guvernului declararea neconstituționalității Partidului Șor nu este o coincidență, după părerea mea. Ar fi o prostie să nu vă dați seama că sunteți folosiți. Eu cred că vă dați bine seama, dar nu aveți de ales. Îi slujiți pe hoții fugari și asta vă face complici ”, a menționat Litvinenco.

Pe de altă parte deputații BCS au spus că Litvinenco a eșuat în reforma justiției și face de rușine echipa. Ei i-au solicitat demisia de onoare ministrului. Deputatul Vasile Bolea l-a numit pe Litvinenco baronul mafiei de la guvernare și a spus că ministrul se face vinovat de șantaj, trafic de influență abuz și depășirea atribuțiilor de serviciu. Legat de reușitele actualei guvernări în domeniul cobaterii corupției Bolea a menționat că persoanele implicate în dosarele de rezonanță așa și nu au ajuns pe banca acuzațiilor.

 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE