Există premize pentru ca Republica Moldova să semneze peste un an un Acord de Asociere cu Uniunea Europeană, dar că în acest răstimp instituțiile reformate trebuie să înceapă a funcționa după noile reglementări. O declarație în acest sens, a fost lansată de către co-președintele Comitetului de Cooperare Parlamentară UE – RM, Monica Macovei ieri, în cadrul unei întrevederi cu președintele Nicolae Timofti.

Totodată, ofcialul european a vorbit despre importanța aplicării, în perioada următoare, a normelor europene pe care le-a adoptat Republica Moldova.
La rândul său, a dat exemplul unui șir de modificări legislative operate de Parlament în ultima perioadă de timp și al unor instituții de drept reformate recent, conform angajamentelor pe care și le-a asumat Republica Moldova. Nicolae Timofti i-a asigurat pe parlamentarii europeni că autoritățile de la Chișinău sunt conștiente de eforturile pe care trebuie să le depună în continuare, pentru ca Republica Moldova să fie pregătită pentru a încheia un Acord de Asociere cu Uniunea Europeană.
În cadrul reuniunii au fost abordate și alte teme, printre care perspectiva de modificare a Constituției și cooperarea dintre cele două maluri ale Nistrului.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE