AFPUn grup de moldoveni din Paris au manifestat, ieri, 27 martie, în faţa Biroului Consiliului Europei de la Paris, unde s-a desfăşurat şedinţa Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), informează Romanian Global News.
La şedinţă a participat şi deputatul comunist Grigore Petrenco, membru al Comisiei din partea grupului politic al Stângii Europene Unite al APCE.
Potrivit unuia dintre manifestanţi,  protestatarii au scandat : „Locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană”, „Comunişti moldoveni! Opriţi criza politică, votaţi pentru Preşedintele Republicii Moldova!”, „Comunism = Fascism”, „Opriţi comunismul ! Este datoria fiecăruia dintre noi !” şi „Pentru o intrare rapidă a Republicii Moldova în faza de post-monitorizare a APCE”.
De asemenea, manifestanţii au distribuit membrilor Comisiei de monitorizare broşuri informative, în limbile franceză şi engleză, cu privire la „rezultatele” cele mai importante ale celor 8 ani de guvernare comunistă în R. Moldova.
Potrivit sursei citate, erau menţionate în special „atacurile repetate asupra libertăţilor fundamentale şi a drepturilor omului, acţiunile ilegale de oprimare a presei libere şi a oponenţilor politici ai regimului, reprimarea violentă a manifestărilor post-electorale din aprilie 2009, sărăcia şi emigrarea masivă la care a fost condamnată populaţia Republicii Moldova pe parcursul celor opt ani de „paradis” comunist”.

Manifestaţia a durat aproximativ o oră şi a fost autorizată de către autorităţile franceze. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE