Cristina Bucșa, jucătoare născută în Chișinău, a eliminat-o la Australian Open pe canadianca, Bianca Andreescu, deținătoarea Grand Slamului la US Open din 2019. Pentru basarabeancă urmează un duel cu numărul unu în tenisul feminin, poloneza Iga Swiatek.

Cristina Bucșa (25 de ani, 100 WTA) a reușit cea mai importantă victorie din carieră. Moldoveanca de la Chișinău care apără culorile Spaniei e în turul 3 la Australian Open, după ce a trecut de Bianca Andreescu (22 de ani, 43 WTA), scor 2-6, 7-6(7), 6-4.

Bucșa reprezintă Spania în circuitul feminin, după ce anul trecut a fost eliminată în turul 1, acum a reușit să ajungă în runda a 3-a, unde se va duela cu Iga Swiatek (21 de ani, 1 WTA).

Bianca Andreescu, jucătoare cu orgini românești, dar care reprezintă Canada, a început tare meciul. A câștigat primul set cu 6-2, după doar 29 de minute, reușind două break-uri.

În setul secund, Bucșa fost cea care a jucat mai bine. Deși a pierdut primul game de serviciu, jucătoarea din Moldova a dominat următoarele game-uri și a condus cu 5-1. A avut o minge de set, dar Andreescu a revenit și a egalat. Setul a ajuns în tie-break, pe care Bucșa l-a câștigat după ce a salvat o minge de meci. Bucșa a început bine și setul decisiv. A condus cu 2-0, dar a fost egalată. Ulterior, la 2-2, a mai făcut un break și s-a menținut în față până la final. La 5-4, după ce Bianca Andreescu a ratat șansa a egala, Bucșa a închis meciul. Ea reușește performanța carierei, în turneele de mare șlem.

$154,338 va încasa Cristina Bucșa pentru calificările reușite în turul trei al Openului Australian 2023.

 Îi dorim succes conaționalei noastre!!!!

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE