evz.roRepublica Moldova va oferi un ajutor financiar Chinei, în valoare de 25 mii dolari SUA, în urma pagubelor cauzate de cutremurul înregistrat acum două săptămâni în Republica Chineză. Banii vor fi transferaţi din Fondul de Rezervă al statului. Decizia a fost adoptată de Cabinetul de Miniştri, în cadrul şedinţei de joi, 29 aprilie.
Un cutremur puternic cu magnitudinea 6,9 pe scara Richter s-a produs miercuri, 14 aprilie în China. Cel puţin 400 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma calamităţii, alţi 8.000 de oameni au fost răniţi.
Seismul s-a produs în provincia Qinghai, într-o zonă aflată la altitudine, în apropierea Tibetului. În urma cutremurului, foarte multe case s-au prăbuşit, străzile au fost blocate de alunecările de teren şi telecomunicaţiile au fost temporar întrerupte. Mai mult de 85 % dintre clădirile situate în apropiere de epicentru, în districtul Yushu, s-au dărâmat.
Unul dintre cele mai mari devastatoare cutremure din China a avut loc în 2008, când aproximativ 87.000 de oameni au murit în seismul cu magnitudinea de 8 grade ce a lovit regiunea Sichuan.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE