Republica Moldova este un stat prietenos și sigur pentru investiții, iar Guvernul este interesat în atragerea capitalului pe termen lung, care să asigure o creștere economică durabilă. Mesajul a fost transmis de premierul Dorin Recean, într-o discuție cu un grup de potențiali investitori străini.

Prim-ministrul a salutat interesul oamenilor de afaceri, menționând că Republica Moldova are multe oportunități care pot fi valorificate, în sectoare ca infrastructura, energia, electronică, tehnologiile informaționale și agricultura.

„Moldova are talent, are inovație și este în căutare de investiții și capital pe termen lung, care să ne ajute să modernizăm economia”, a menționat premierul.

Investitorii au fost interesați de domeniile cu cel mai mare potențial de creștere, dezvoltarea pieței de capital și de măsurile actuale ale Guvernului pentru îmbunătățirea climatului de afaceri. Au fost abordate cele mai recente reforme implementate de autorități, inclusiv în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

„Este important să oferim businessului timpul necesar pentru a se adapta la toate schimbările legislative și să ne asigurăm că au toate resursele necesare pentru aceasta”, a spus Dorin Recean.

De asemenea, a fost discutată situația regională în contextul agresiunii ruse în Ucraina. Șeful Guvernului a menționat că Republica Moldova dorește să contribuie la procesul de reconstrucție a statului vecin și are un aport considerabil în asigurarea securității regionale.  

La întrevedere au participat peste 30 de investitori atât europeni, cât și din alte state.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE