Actualizarea listelor electorale şi posibilitatea de vot pentru cetăţenii R.Moldova din străinătate rămân în continuare probleme electorale nesoluţionate, se arată într-un raport al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Ieri, 17 iunie, raportorii pentru Moldova din partea Consiliului Europei, Josette Durrieu şi Egidijus Vareikis, au făcut o declaraţie comună în care specifică două probleme majore pentru anticipatele din Moldova: listele elctorale şi imposibilitatea cetăţenilor de peste hotare de a participa la alegerile din 29 iulie.
“Listele electorale: au existat deja obiecţii pentru faptul că nu au fost actualizate. Astfel au apărut liste suplimentare care au fost contestate de către observatori. E nevoie ca toate schimbările să fie efectuate în aceste liste înainte de noile alegeri,” se spune în comunicatul remis de raportorii APCE.
De asemenea, raportorii sunt nemulţumiţi de faptul că autorităţile de la Chişinău nu au soluţionat problema cetăţenilor aflate peste hotare. “Sunt peste 500 000 de moldoveni stabiliţi în străinătate. Regretăm că problema posibilităţii de vot a acestei categorii nu a fost soluţionată,” au mai declarat aceştia, adăugând că vor monitoriza cu atenţie procesul electoral şi în continuare.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE