simbol
Astăzi la București va avea loc un miting de solidaritate cu victimele violurilor din România. La eveniment sunt așteptate mii de persoane, informează Politik.md.
Manifestația are legătură cu un caz ce a avut loc la Vaslui, când în toamna anului trecut o tânără de 18 ani a fost violată până la leșin de șapte băieți. Cazul a avut loc după ce aceasta a fost acostată de un amic în timp ce se afla în stația de autobuz. Acesta i-a propus să o ia și să o ducă acasă, numai că în loc să se țină de promisiune, individul, însoţit de un prieten, au dus-o pe un câmp la Văleni unde, şi-a mai chemat trei prieteni să participe la viol.
La puțin timp, tinerii au schimbat locația și au mai chemat doi prieteni, astfel că eleva a fost agresată sexual de șapte tineri, timp de trei ore. Victima mărturisește că din cauza chinurilor la care a fost supusă, a și leșinat de mai multe ori, dar a fost trezită de agresori, care o stropeau cu alcool.
Situația creată a creat un adevărat scandal mediatic după ce violatorii au fost eliberați de judecătorii români. Cazul a ajuns inclusiv în atenția Ambasadelor Uniunii Europene și SUA.
Manifestația va fi organizată de un grup de inițiativă civică în Piata Universitatii din București, iar participanții s-au mobilizat în cea mai mare parte prin intermediul rețelelor dde socializare. Printre mesajele protestului se numără: ” Nu inseamna Nu”, ”Nu vrem libertate pentru violatori”, ”Nu vrem sa platim din banii nostri, autoritati incompetente” ș.a.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE