deschide.mdUn grup de reprezentanți ai Mișcării Civice Patriotice au condamnat faptul că tinerii unioniști, care au venit să instaleze corturi în Piața Marii Adunări Naționale au fost bruscați de către veteranii, care asigură securitatea în orășelul corturilor, anunță Politik.md.
Unul dintre veteranii de război, Ghenadie Cosovan, a afirmat că a fost camarad de arme cu cei din PMAN și că este mirat de comportamentul acestora. De asemenea el îi întreabă pe lideri platformei DA de ce nu au luat atitudine atunci când tinerii unioniști au fost fugăriți din Piața Marii Adunări Naționale. „Dl Dolgniuc poartă pe mână drapelul tricolor, de ce nu a luat atitudine atunci când tinerii, care au dorit să instaleze acolo corturi, au fost bruscați de către așa-numiții veterani de război?”, a întrebat retoric  Ghenadie Cosovan.
Un tânăr blogger, Veaceslav Balacci, i-a acuzat pe veteranii din PMAN de faptul că au monopolizat acel teritoriu, deși nu au dreptul să o facă. „Piața Marii Adunări Naționale aparține întregului popor al R.Moldova. De acolo au plecat stimații noștri combatanți, acolo este locul tricolorului. Noi monitorizăm cu atenție situația și monit ce se întâmplă în Piață, inclusiv enormitățile care au avut loc vineri - și fixăm aceste abuzuri împeună cu colegii veterani. Urmează să notificăm reprezentanții diplomatici, dar și organizațiile internaționale de protecție a drepturilor omului despre aceste lucruri”, a declarat Veaceslav Balacci.
Un reprezentant al Blocului Unității Naționale, Constantin Codreanu, și-a exprimat convingerea că anume prin unirea cu România, R. Moldova va reuși să-și consolideze capacitățile și să combată corupția.  În acest sens, tânărul a lansat un apel către doritori de a participa sâmbătă la un Marș din PMAN până la compania Teleradio-Moldova în susținerea ideii de unire a celor două state românești.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE