Secretarul General  UIT,  Hamadoun Toure, a menţionat progresul înregistrat în Republica Moldova în domeniul TIC în ultimii ani şi contribuţia personală a ministrului Pavel Filip la edificarea societăţii informaţionale moderne în regiune. Oficialul UIT a salutat aprobarea Strategiei Naţionale Moldova Digitală 2020, precizând că pentru a avansa în continuare e nevoie de un plan bine pus la punct, oferit de Strategia Moldova Digitală 2020, şi de actori care să participe la aplicarea acestuia. “Guvernul se va implica prin lansarea de noi servicii electronice, companiile private vor investi şi obţine profit, iar consumatorii se vor bucura de beneficiile societăţii informaţionale. Republica Moldova are toate ingredientele pentru implementarea Strategiei, principalul dintre care este potenţialul uman”, a conchis Secretarul General UIT.
La rândul său, Pavel Filip a declarat că progresele Republicii Moldova sunt urmare a eforturilor globale promovate de UIT. „Republica Moldova își ia angajamentul să sprijine în continuare agenda UIT și vom contribui la punerea în aplicare a prevederilor sale la nivel național, în beneficiul fiecărui cetățean din țara noastră și din întreaga lume”, a mai afirmat Pavel Filip.
Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor este instituţia ONU specializata în domeniu, cu o autoritate  incontestabilă in ceea ce ţine de dezvoltarea societăţii informaţionale la nivel global, gestionarea resurselor radio şi formularea cadrului universal de standardizare în domeniul comunicaţiilor electronice. În prezent, această organizație internațională reunește 193 de țări. Republica Moldova este membru  UIT din 20 octombrie 1992.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE