www.gov.mtic.mdMinistrul Alexandru Oleinic va purta o serie de consultații personale cu populația din localitățile unde activează întreprinderile Ministerului Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor.
O serie de vizite la oficiile teritoriale ale întreprinderilor subordonate MTIC a fost anunţată miercuri 3 martie de către ministrul Alexandru Oleinic, în cadrul unei şedinţe a conducerii ministerului. Această acţiune va include întâlniri personale ale ministrului cu conducerea subdiviziunilor MTIC din raioane şi cu angajaţii acestora, precum şi cu cetăţenii care beneficiază de serviciile acordate de instituţii.
“Scopul principal al acestor inspectări este să aflu din primă sursă realităţile şi condiţiile în care funcţionează instituţiile ministerului. Doresc să fiu personal informat în privinţa problemelor şi soluţiilor care sunt propuse. Să comunic cu angajaţii, începând cu persoana de serviciu de la inrtare, până la directorul unităţii. De asemenea, e foarte important să discut cu cetăţenii, cu cei care sunt beneficiarii direcţi ai serviciilor noastre”, a declarat în cadrul şedinţei Alexandru Oleinic.
Prima vizită va fi efectuată pe data de 9 martie în municipiul Bălţi, unde ministrul va vizita subdiviziunile Î.S. „Poşta Moldovei” şi Î.S. „CRIS „Registru”. În acelaşi timp, Alexandru Oleinic va avea un şir de întrevederi în sediile acestor instituţii, în cadrul cărora vor fi discutate problemele cu care se confruntă locuitorii localităţii, în raport cu întreprinderile menţionate, şi propunerile directorilor acestora pentru îmbunătăţirea serviciilor propuse de subdiviziunile MTIC.
Recent MTIC a anunţat implementarea în acest an a unei serii de servicii noi, inclusiv, colectarea documentelor şi eliberarea actelor de identitate prin intermediul reţelei întreprinderii Poşta Moldovei, implementarea primei etape a lansării televiziunii digitale în R.Moldova, liberalizarea traficului transfrontalier de date etc.
Î.S. “Poşta Moldovei” este reprezentantă prin intermediul a 1150 de oficii poştale, iar Î.S. “Registru” - 96 de subdiviziuni teritoriale. Ambele oferă peste 1000 de servicii. În cadrul acestor întreprinderi sunt antrenate peste 7000 de persoane.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE