Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) recomandă cetățenii R. Moldova să evite călătoriile în SUA sau să le amâne pe cât de mult posibil, anunță Politik.md cu referire la serviciul de presă al ministerului.

Potrivit sursei, cursele aeriene, care au fost deja planificate vor fi anulate sau vor suferi o mare întârziere. MAEIE mai anunţă că ambasada Republicii Moldova la Washington DC este în legătură permanentă cu autorităţile americane, pentru a identifica eventualelor victime ale uraganului, cetăţeni ai Republicii Moldova.
 
De asemenea, autorităţile americane recomandă persoanelor aflate în SUA să demonstreze prudenţă maximă, să respecte eventualele interdicţii de circulaţie în intervalele de timp fixate şi să se adăpostească.
 
Această atenționare vine în contextul faptului că în SUA se dezlănțuie uraganul Sandy, care a lovit nord-estul Statelor Unite şi Canada. Numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în urma trecerii uraganului Sandy pe coasta de est a SUA şi Canadei şi în zona Caraibelor a crescut la 110 morţi, potrivit agenției de presă Reuters.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE