Un grup de militari ai Armatei Naţionale a ridicat un dig de protecţie într-o zonă cu risc de viitură la solicitarea administraţiei locale din satul Bărboieni, raionul Nisporeni. 
Circa 30 de militari din cadrul Divizionului de artilerie din Ungheni au încărcat 320 de saci de pământ, iar un camion militar a transportat încărcătura în albia rîului Prut. Militarii Armatei Naţionale au înălţat un dig de protecţie cu lungimea de 120 metri în calea apelor care ameninţa să inunde localitatea Bărboieni odată cu creşterea debitului de apă în Prut.
De menţionat că în timpul inundaţiilor din anul 2008, Armata Naţională a detaşat în diferite regiuni ale ţării circa 450 de militari şi 30 unităţi de tehnică. Aceştia au îndeplinit operaţiuni de fortificare a digurilor de protecţie, deblocare şi evacuare a populaţiei sinistrate, şi bunurilor materiale din zonele inundate. Totodată, armata a avut grijă ca populaţia să fie adăpostită în corturi de campanie, alimentată cu hrană caldă la bucătăriile de cîmp mobile şi asigurată cu apă potabilă. În afară de aceasta, militarii şi angajaţii civili ai Armatei Naţionale au donat din salariul lor circa 260 mii lei pentru sinistraţii afectaţi de inundaţii.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE