Noul Guvernator al BNM, Anca Dragu susține că instituția își propune să ajute economia moldoveană „să intre în forță în procesul de convergență cu piața europeană.”

Într-un mesaj adresat moldovenilor, noul șef al Băncii Centrale menționează că, în anul 2024, instituția își propune nu doar să fortifice sistemul financiar, ci să-l și facă „compatibil cu spațiul european”, și să contribuie la creșterea economică.

„Aici, la BNM, vom depune eforturi ca economia să prindă puteri și să intre în forță în procesul de convergență cu piața europeană”, a menționat Anca Dragu.

Ea mai spune că este important să se avanseze pe parcursul european, deoarece „apartenența la UE reprezintă garanția păcii și bunăstării.”

Guvernatoarul numește anul 2024 un „an promițător” în care se va putea avansa „spre bunăstarea și valorile europene.”

Anca Dragu a fost numită în funcția de guvernator al BNM în data de 22 decembrie 2023 cu votul a 58 de deputați din majoritatea partidului „Acțiune și Solidaritate”. Ea l-a succedat pe Octavian Armașu la o zi după ce acesta a fost revocat din funcție cu voturile a 81 de deputați, inclusiv ale opoziției.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE