Memorandumul semnat de către autoritățile R. Moldova și cei din conducerea FMI va fi prelungit cu încă 3 luni. Informația a fost oferită de către premierul Vlad Filat, astăzi, 21 noiembrie, în cadrul ședinței Executivului, anunță Politik.md.

Potrivit premierului, despre acest lucru s-a convenit astăzi dimineața, în cadrul întrevederii primului ministru cu cei din conducerea delegației.  „Situația nu este una întru-totul frumoasă, dar ne obligă să fim responsabili. Am convenit asupra prelungirii procesului cu încă 3 luni. Avem nevoie de rezultate serioase, pentru ca să avem stabilitate. Către următoarea etapă a misiunii, la începtul lunii februarie, vom avea de îndeplinit sarcini importante. Ne vom pregăti foarte bine de colaborare cu FMI la nivel international”, a declarat Vlad Filat.
 
Primul ministru a ținut să aprecieze că acest program nu vizează doar relațiile R. Moldova cu FMI, ci reprezintă temelia pentru relațiile de dezvoltare cu toți partenerii noștri la nivel mondial.
 
Amintim, că astăzi se încheie vizita de lucru a delegației FMI în cadrul ultimei misiuni de evaluare. Memorandumul dintre cele două părți a intrat în vigoare pe 29 ianuarie 2010 și expiră în ianuarie 2013. Pe parcurs au fost transferați 490 mln de dolari SUA, din cei 567 prevăzuți.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE