După ce Curtea Constituțională a suspendat până la examinarea în fond prevederile Codului electoral privind interdicția aplicată unor persoane asociate partidelor politice declarate neconstituționale să candideze la alegeri, mai mulți reprezentanți ai acestei formațiuni s-au prezentat la Consiliile electorale de circumscripție pentru a depune actele în vederea înregistrării la alegerile locale.

A făcut-o și deputatul Marina Tauber care va încerca repetat să se înregistreze în cursa pentru fotoliul de primar de Bălți. Suspansul pe care la afișat Curtea Constituțională nu le oferă candidaților partidului Șor, inclusiv lui Tauber, că va fi acceptată în cursa electorală. Experții vorbesc că asistăm la o victorie mică pentru membrii acestei formațiuni, de câteva zile. În cazul în care Curtea Constituțională închide definitiv acest subiect partidul Șor este scos definitiv din cursă pentru funcțiile eligibile în sate și orașe

Pe rețelele de socializare, Marina Tauber s-a lăudat cu o așa-zisă victorie. Aceasta a spus că i-au fost eliberate listele de subscripție în vederea colectării semnăturilor pentru susținerea ei în calitate de candidat independent la funcția de primar al municipiului Bălți.

„Eu voi începe să adun semnăturile, după ce adun semnăturile, voi depune toate documentele la consiliul electoral de circumscripție."

Potrivit unor modificări legislative, aprobate de deputații puterii în luna iulie curent, persoanele care au fost membri ai unui partid declarat neconstituțional, nu pot participa la alegeri în următorii trei-cinci ani.

Sesizarea, depusă de deputații Partidului Șor, scos în afara legii, va fi examinată, pe 3 octombrie.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE