Am votat pentru schimbări de modernizare a R. Moldova, care se referă la asigurarea supremației legii, schimbări care se referă la prevederilor întocmai legislației a instituțiilor de drept. Am votat pentru demonopolizarea economiei, pentru drepturi egale tuturor agenților economici. Pentru asigurarea unor condiții de securitate pentru capitalul din străinătate, a menționat Marian Lupu, liderul PDM, după ce și-a exercitat dreptul la vot.
Prezent împreună cu soția sa, Lupu a spus că a votat ”pentru profesionalism, competență pentru o coabitare armonioasă a tuturor etniilor, pentru reforme europene, relații bune cu vecinii, pentru o mișcare serioasă în R. Moldova”.
Marian Lupu a ținut să menționeze că s-a simțit mult mai fericit decât la 5 aprilie în momentul în care a pus ștampila ”votat” ”pentru că formula fericirii înseamnă a fi în pace cu tine, a simți acea libertate internă, a simți acea armonie internă și corespunderea acestor valori și idei pe care le promovezi. Este o diferență netă”.  
Dacă va forma sau nu o coaliție cu PCRM, Lupu a spus ”O coaliție bilaterală cu PCRM nu este posibilă din motivul că eu cunosc foarte bine care este psihologia, care este mentalitatea conducerii PCRM. La această etapă formațiunea dată, mai ales la nivelul conducerii de vârf nu dispune de această cultură necesară pentru formarea unui adevărat parteneriat politic care ar putea servi intereselor naționale ale R. Moldova”.
Întrebat dacă alegerile vor pune capăt crizei diplomatice dintre R. Moldova și România, Lupu a răspuns: ”Noi pledăm pentru relații echilibrate, civilizate, bazate pe standarte politice și juridice europene sunt multe rezerve în acest sens. Acest regim trebuie să fie abolit pentru că nu este nici un pericol în regimul fără vize aplicate pentru cetățenii altor state membre”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE