Prim-ministra Maia Sandu spune că prima vizită peste hotarele țării o fa efectua, cel mai probabil, la Bruxelles, în calitatea sa de șefă a Guvernului. Politiciana spune că a primit o invitație în acest sens și cel mai probabil că acest lucru va avea loc la începutul lunii iulie. Declarațiile au fost făcute în platoul TVR Moldova, transmite IPN.

Cu șefa Guvernului României, Viorica Dăncilă, de la care, la fel, a primit o invitație să efectueze o vizită oficială în statul vecin, Maia Sandu spune că urmează să aibă o discuție telefonică în acest sens. „Da, îmi propun să merg, sper că imediat după vizita la Bruxelles”, a declarat șefa executivului. De asemenea, Maia Sandu spune că a avut o invitație din partea cancelarei Angela Merkel să efectueze o vizită la Berlin și acum se discută despre perioada când va ava loc.

Despre posibile vizite în capitalele Rusiei și Ucrainei, Maia Sandu spune că nu crede că va merge în viitorul apropiat în aceste țări, cel puțin nu s-a discutat deocamdată acest subiect.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE