Dacă Republica Moldova nu ar mai beneficia de asistență externă ar fi trebuit să reducă din anumite cheltuieli, „nu ne-am fi putut permite mai multe programe sociale pe care le derulează astăzi Guvernul, inclusiv tot felul de indemnizații și creșteri de salari”.

Declarațiile au fost făcute de șefa statului, Maia Sandu, în cadrul emisiunii Punctul de Azi..Totodată, acuzată ar fi irosi banii statului pe deplasări, președinta a răspuns că „îi invit pe cei care cred că irosesc banii statului pe acest vizite să compare cheltuielile pe care le-am făcut anul trecut și în acest an pe călătorii. Să le compare cu cheltuielile fostului președinte”

„Îi invit pe cei care cred că irosesc banii statului pe acest vizite să compare cheltuielile pe care le-am făcut anul trecut și în acest an pe călătorii. Să le compare cu cheltuielile fostului președinte și o să vadă că aceste cheltuieli din acești doi ani sunt mai mici de cât cheltuielile de călătorii, de vizite externe a președintelui precedent. Și în același timp putem să vedem diferența de rezultate, pentru că astăzi Republica Moldova are o politică externă foarte activă, suntem cunoscuți, suntem apreciați pentru anumite lucruri. Toată lumea discută despre noi și foarte multă lume vine să nu ajute. Ce s-ar întâmpla dacă nu am beneficia de această asistență externă asta înseamnă că ar fi trebuit să reducem din anumite cheltuieli, nu ne-am fi putut permite mai multe programe sociale pe care le derulează astăzi Guvernul, inclusiv tot felul de indemnizații, creșteri de salarii, nu ne-am fi putut permite să investim în anumite proiecte care au început de infrastructură. Este foarte clar că trecem printr-o perioadă foarte complicată și noi ne-am dori să putem să ne asigurăm cu propriile noastre resurse. Suntem într-o perioadă dificilă, iar comunitatea internațională recunoaște acest lucru, pe de altă parte apreciază că noi în continuare încercăm să fim de partea bună a lucrurilor și ne ajută cum poate”, a spus Maia Sandu. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE