Președintele Maia Sandu s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții mai multor partide politice, care au declarat că optează pentru aderarea țării noastre la UE. În cadrul discuțiilor, participanții au vorbit despre riscurile externe la adresa democrației din țara noastră și despre eforturile comune pe care le pot face partidele pro-europene pentru asigurarea ireversibilității cursului european.

Un aspect important al discuțiilor a fost și organizarea alegerilor locale generale pentru toamna acestui an, iar partidele participante la discuție vor să se asigure că scrutinul va fi unul corect și democratic

Participanții la discuție au susținut necesitatea continuării dialogului pe această platformă și, eventual, extinderea invitației și pentru alte formațiuni politice.

Reprezentanții partidelor politice extraparlamentare au salutat inițiativa Președintei Republicii Moldova de creare a unei platforme permanente de comunicare cu forțele politice și au asigurat participarea lor permanentă în acest format de discuție sau, în unul mai larg, cu implicarea și altor partide politice.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE