Magazinele au suficiente produse alimentare pentru o perioadă de până la trei luni. Asigurari in acest sens sunt date de reprezentanţii asociaţiilor din comerţ, care au îndeamnnat oamenii să cumpere doar produsele de care au nevoie.

Preşedintele Asociaţiei patronale de comerţ interior, Victor Durleşteanu, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că magazinele nu vor majora preţurile la produse. Potrivit lui, reţelele locale sunt pregătite să faca faţă perioadei de criză şi să asigure la maximum securitatea clienţilor, dar şi a angajaţilor.

„ Noi chemăm la calm societatea şi îdemnăm oamenii să fie raţionali atunci când merg la cumpărături. Nu e cazul să facă provizii, pentru că reţelele de magazine deţin stocuri de produse pentru o perioadă îndelungată. În această perioadă complicată, reţele de magazine nu urmăresc să majoreze preţurile şi noi îi îndemnăm pe producători sau importatori să facă acelaşi lucru. Noi aplicăm toate măsurile necesare de protecţie, dezinfectăm zona comercială, toate locurile unde este un posibil contact, iar soluţiile antiseptice pe care le utilizăm sunt eficiente”, a declarat Victor Durleştean.

Totuşi, reprezentantul asociaţiei a sesizat faptul că magazinele au dificultăţi în achiziţia de măşti, mănuşi şi dezinfectanti pentru salariaţi.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE