Speakerul Parlamentului, Marian Lupu, a declarat în cadrul unui interviu pentru site-ul informațional tiras.ru, că el și partidul său nu urmărește aceeași cale cu cei care se declară unioniști. Potrivit sursei, speakerul a mai menționat că Republica Moldova nu este un proiect guvernamental temporar.

„Statalitatea Republicii Moldova ne-a fost dată de istorie și de Dumnezeu, și aceasta va fi păstrată, consolidată și dezvoltată. Greşesc foarte mult acei politicieni care speculează cu declaraţii precum că acesta ar fi un proiect temporar, că, mai devreme sau mai tîrziu, Republica Moldova și-ar pierde statalitatea. Nu e adevărat, deoarece statalitatea nu depinde de voința unuia sau a doi politicieni. Statul se bazează pe conștiința de sine a marii majorităţi a cetățenilor. Îndrăznesc să afirm cu deplină responsabilitate că, în pofida tuturor dificultăților de ordin economic, social, în pofida unor declarații unioniste, conștiința de stat s-a format în țara noastră", a menționat Marian Lupu.
 
Referindu-se la situația din stânga Nistrului, oficialul a spus că Transnistria ar trebui să aibă un statut special în cadrul R. Moldova. „Când vorbim despre un statut al regiunii transnistrene, în opinia mea, nimeni, nici pe malul drept, nici pe cel stîng al Nistrului, nu contestă faptul că Transnistria ar trebui să aibă un statut special”, a spus Marian Lupu.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE