Am discutat despre alegerea șefului statului și am convenit să așteptăm decizia Curții Constituționale din data de 20 septembrie. Despre aceasta a declarat liderul PDM, Marian Lupu, marți, 6 septembrie, după ședința Consiliului AIE.
Potrivit liderul democrat, au fost discutate mai multe posibilități pentru depășirea crizei politice, odată cu alegerea președintelui țării, în condițiile Acordului  semnat de către liderii AIE în luna decembrie, anul trecut.
De asemenea, acesta a vorbit despre solicitarea PLDM de a convoca urgent o şedinţă a Parlamentului, pentru a discuta atacurile raider asupra băncilor din Republica Moldova, care au avut loc în ultima perioadă. În acest sens, Lupu a spus că urmează să convoace ședința Consiliului Suprem de Securitate, până la sfârșitul acestei săptămâni, în cadrul căreia va fi discutat acest subiect.
„Toate instituțiile și-au îndeplinit sarcinile care au fost în față, astăzi în ședință acest subiect nici nu a fost abordat, este o confirmare tacită a celor spuse de mine”, a mai spus Lupu.
Marian Lupu a mai spus că au fost înterprinse toate măsurile legale pentru a ține această situație sub control.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE