Din surse confidenţiale, se cunoaşte că dacă nu la Şedinţa Plenară din 28 august, atunci la următoarea şedinţă a Parlamentului, Alianţa pentru Integrare Europeană va propune candidatura lui Marian Lupu pentru funcţia de Preşedinte al Parlamentului. Această funcţie urma să fie preluată de către Vlad Filat, iar Marian Lupu să devină preşedintele ţării. Lucrurile însă s-au schimbat un pic, ca urmare a declaraţiilor din partea PCRM că nu ar opta pentru Marian Lupu la această funcţie.
Tot din surse confidenţiale, rămâne ca Vlad Filat să preia conducerea Guvernului. Cu toate că nu aceasta fusese înţelegerea, Vlad Filat va avea deplina susţinere din exterior să se menţină în această funcţie, atrăgând fonduri externe pentru depăşirea crizei financiare. În această situaţie, Vlad Filat este o persoană potrivită pentru a forma Guvernul, luându-se în considerare experienţa anterioară de conducere a sectorului de privatizări.
Din surse confidenţiale, totuşi se aşteaptă că M. Lupu v-a candida şi la postul de Preşedintele ţării, M. Ghimpu Preşedintele Parlamentului, V. Filat Premier-ministru.
Rămâne să fie aleasă şi candidatura pentru Preşedintele ţării. Aici lucrurile stau mai anevoios, deoarece atât Partidul Comuniştilor, cât şi Alianţa pentru Integrare Europeană îşi doresc să promoveze propriile candidaturi. Din câte se vorbeşte, această persoană ar trebui să fie una neutră, astfel încât să-i poată împăca pe toţi liderii. Însă, la acest aspect, negocierile mai continuă.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE