„Alegerea preşedintelui ţării, care se aşteaptă, nu va schimba guvernarea în partid, adică eu nu voi renunţa la funcţia de lider”, a declarat Marian Lupu, preşedintele Partidului Democrat (PD), miercuri, 19 ianuarie, făcând referire la acordul semnat dintre cele trei forţe politice.
“Din momentul în care legislaţia nu îmi cere să renunţ la funcţia de lider al partidului, dacă voi fi ales în funcţia de preşedinte al ţării, nu o voi face”, a specificat liderul PD.
Marian Lupu a mai spus că, dacă va deveni preşedinte al ţării, nu va avea libertate faţă de Alianţă, deoarece libertate absolută nu există, iar aceste lucruri au fost publicate în Acord.
“Libertatea este o necesitate conştientizată, păi iată punctele acestui Acord este o libertate conştientizată, nu pentru binele fiecăruia dintre noi, a celor trei lideri de partide, ci este un mecanism care trebuie să facă bine pentru ţară. Undeva trebuie să mai tăiem din orgoliu şi ambiţii, pentru a avea o echipă unită”, a menţionat preşedintele interimar al R. Moldova.
Acordul de constituire a Alianţei a fost publicat ieri în urma discuţiilor telefonice dintre cei trei lideri, care au decis să îl publice la ora 18.00, pe site-urile partidelor politice care au format Alianţa.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE