Marian Lupu a ţinut să precizeze că a lansat mai multe invitaţii la dialog lui Vladimir Voronin, fără a primi vreun răspuns din partea acestuia. Din acest motiv, susţine Lupu, “pentru a nu pierde timpul, am hotărât să mă întâlnesc cu alţi deputaţi din cadrul fracţiunii comuniste, în special cu Vladimir Ţurcan”.
Lupu s-a arătat supărat de faptul că “în teritoriu sunt răspândite zvonuri precum că Lupu nu vrea să meargă la dialog cu fracţiunea comunistă şi chiar mai mult, că nici unii deputaţi din cadrul Alianţei pentru Integrare Europeană nu ar vota pentru mine”.
Despre activitatea sa în cadrul PCRM, Lupu a precizat că nu reproşează nimic echipei, deşi “pentru unele lucruri trebuie să le mulţumesc, alte lucruri îmi displac”. Totodată, Lupu a confirmat faptul că fiecare ieşire în public a membrilor PCRM este controlată de Voronin.
Despre întâlnirea sa cu preşedintele rus Dmitri Medvedev petrecută în timpul summit-ului de la Chişinău din 8-9 octombrie, Lupu a precizat că acesta i-a urat succes la alegerile prezidenţiale.
Amintim că Marian Lupu este candidatul AIE la funcţia de preşedinte al ţării. Anterior a deţinut funcţia de ministru al economiei, iar în perioada 2005-2009 a deţinut funcţia de preşedinte al Parlamentului.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE