Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), Vladimir Bolea, este audiat în plenul Parlamentului.  Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) a solicitat audierea lui cu privire la situația din domeniul agricol al țării. Inițiativa a fost susținută inclusiv de către deputați din partidul Acțiune și Solidaritate (PAS).

Deputatul BCS, Radu Mudreac a menționat că nici până astăzi nu a avut loc o discuție constructivă dintre fermierii care protestează și ministerul Agriculturii.

„Vrem să cunoaștem revendicările înaintate de producătorii agricoli, ce soluții propune Guvernul, ce se acceptă – ce nu se acceptă. Într-o situație în care sectorul strategic al țării este într-o situație critică, Parlamentul nu poate rămâne un spectator”, a spus deputatul.

Asociația Forța Fermierilor condamnă categoric poziția oportunistă a ministrului Agriculturii, expusă public astăzi contrar declarațiilor și înțelegerilor anterioare.

„ Cu alte cuvinte , agricultorii au fost mințiți cras de ministru, Vă amintim că dl Bolea anterior a susținut ideea moratoriului țintit pentru fermierii, care se află în mare dificultate de plată, la calcularea penalităților, executarea silită și intentarea procedurii de insolvabilitate”, menționează fermierii

Menționăm că mai mulți fermieri din raioanele țării cer Guvernului instituirea unui moratoriu până la 31 octombrie 2024, la calcularea penalităților, la executarea silită a obligațiunilor și demararea procedurilor de insolvență pentru producătorii de cereale și oleaginoase.

Ministrul Bolea a declarat, astăzi, că moratoriul de trei luni cerut de Asociația ”Forța Fermierilor” nu poate fi susținut de Ministerul Agriculturii, deoarece „nu există nicio formă legală pentru a veni cu o astfel de susținere”. Ministrul a precizat că autoritățile vor încerca alte căi legale pentru a-i sprijini pe fermierii ajunși în impas.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE