Președintele Parlamentului Igor Grosu și președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, au susținut o conferință de presă. Președintele Senatului României a menționat că în prima sa vizită oficială de la preluarea mandatului, pe care a ales să o facă la Chișinău, dorește să transmită mesajul de continuitate și de asigurare a coerenței sprijinului pe care România îl acordă R. Moldova în parcursul nostru de aderare la UE.

Igor Grosu i-a mulțumit lui Nicolae Ciucă pentru susținerea necondiționată a României.

„L-am informat pe președintele Senatului despre obiectivul nostru de a îndeplini toate cele 9 recomandări și de a putea obține decizia de deschidere a negocierilor. Pentru noi e importantă asistența din partea Senatului, inclusiv în prespectiva deciziei deschiderii negocierilor, când va trebui să intrăm într-un proces și mai amplu de negociere a celor 33 de capitole, unde Parlamentul și Executivul are foarte mult de lucru. Am stabilit cum vom mobiliza expertiza mai focusat pe anumite proiecte și ca așteptările să fie formulate din partea noastră cât mai clar, fapt ce le va permite colegilor să mobilizeze expertiza pe proiecte și domenii concrete de asistență juridică”, a declarat Igor Grosu.

Cei doi oficiali au discutat și proiectele aflate în proces de realizare, inclusiv proiectele de infrastructură. Președintele Parlamentului a reiterat deschiderea RM pentru investitorii din România.

„Sunt sigur că împreună vom realiza lucruri frumoase și o să vină momentul când cele două state românești se vor regăsi în UE”, a conchis Igor Grosu

Nicolae Ciucă a precizat că prima vizită oficială după preluarea mandatului de președinte al Senatului României o efectuează la Chișinău.

„Prin această vizită dorim să transmitem mesajul de continuitate și de asigurare a coerenței sprijinului pe care România îl acordă R. Moldova în parcursul de aderare la UE. Cred că este important să explicăm la toată lumea beneficiile de țară membră a UE și pot da exemplul României. Din 2007, România a beneficiat de sprijin financiar de aproximativ 54 de miliarde de euro. Anul trecut am înregistrat o creștere economică și am depășit crizele suprapuse reușind un grad de absorbție de aproximativ 11, 3 miliarde de euro din fonduri europene”, a spus fostul premier.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE