Susținerea parcursului nostru european, modernizarea sectorului de apărare, situația de securitate regională și dinamizarea programelor de parteneriat cu NATO au fost subiectele principale discutate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu secretarul general adjunct al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), Mircea Geoană, aflat la Chișinău, în perioada 13 - 15 septembrie.

În discuții, șeful Executivului a reiterat că una dintre prioritățile Guvernului este modernizarea armatei naționale și fortificarea capacităților de apărare și reziliență a țării. În acest sens, prim-ministrul Dorin Recean a exprimat angajamentul țării noastre de a dinamiza programele de interoperabilitate cu NATO și țările membre ale organizației.

„Războiul brutal al Rusiei împotriva Ucrainei a schimbat percepția securității în Europa și în întreaga lume. Obiectivul nostru este să avem o armată la standardele NATO, de aceea suntem hotărâți să întărim parteneriatul strategic pe care îl avem, atât în domeniul modernizării sectorului de securitate, cât și în cel de comunicare strategică și combatere a dezinformării”, a menționat prim-ministrul Dorin Recean.

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a reconfirmat sprijinul ferm pentru eforturile țării noastre de modernizare a armatei, dar și de implementare a reformelor în calea de aderare la Uniunea Europeană.

„Republica Moldova aparține democrațiilor europene și singura cale care va aduce prosperitate cetățenilor moldoveni este să fiți parte a familiei țărilor europene. Neutralitatea nu înseamnă că nu trebuie să ai o armată performantă. Lucrăm împreună cu partenerii noştri din Republica Moldova pentru a avea armată, structuri de securitate naţionale compatibile cu noi, performante și motivate”, a declarat oficialul NATO.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE