Liderului Platformei Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău, salută mesajul șefei Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, în adresa Centrului de Resurse Juridice din Moldova, referitor la scrisoarea ce o vizează pe Tatiana Răducanu. Plîngău spune că reforme justiției în Moldova se rotește în jurul unui ong care profită de naivitatea guvernării și își promovează oamenii săi în diferite funcții

„Salut mesajul de astăzi al doamnei Dragalin. Doar miopii nu pot observa că în Moldova reforma justiției a devenit o afacere de familie a CRJM-iștilor lui Vlad Gribincea. Acest grup, or nu mai poate fi numit ONG, nu beneficiază doar de milioane în procesul de așa-zisa reformare, dar și, folosind naivitatea guvernării, și-a promovat toate rudele, soțiile, cumetrii în diferite funcții în justiție: CSJ, CSM, Comisia Vetting și Pre-vetting. Foarte europenește și deloc nu miroase a conflict de interese. Putem vedea doar în statele dictatoriale cum soțiile, amantele, copiii, verișoarele și mătușile ajung în funcții de judecători și miniștri, fiind prezentați ca cei mai buni și cu drept de la Dumnezeu de a conduce electoratul miop. Presa, cândva independentă, nu are dezlegare de a vedea aceste derapaje. În oricare alt stat democratic, dacă toate rudele unui ONG (grupare), ar fi unicii beneficiari ai unei reforme, ar fi nu doar un  imens scandal, dar și subiectul unei investigații serioase.

Nu poți face o reformă autentică promovând în funcții doar rude și încă să te uimești de ce oamenii se revoltă sau nu au încredere în corectitudinea proceselor.

Dacă cineva mai vede sau vrea să vadă progrese în justiție, să ceară guvernării să-i trimită pe CRJM-iști acasă, din toate funcțiile. Or, oamenii mereu vor considera că purtătorul de cuvânt al PAS-ului în CSM, Guzun, cât și Gribincea, care aspiră la funcția de Judecător la Curtea Supremă, au trecut evaluarea doar pentru că au fost evaluați de colegii lor de la CRJM și de rudele acestora care fac parte din secretariatul Comisiei de Evaluare. Nu exclud că, în așa ritm, acest grup de cetățeni va fi investigat sau își va schimba din nou pălăria politică la fel cum a făcut-o în trecut cu alte guvernări și alte reforme eșuate. Nu credeți că CRJM-iștii lui Gribincea își vor schimba pălăria politică? Păi nu ei, alături de Plahotniuc și Candu, au „reformat procuratura”, ca, doi ani mai târziu, s-o declarăm capturată de regimul oligarhic?

P.S. După postarea de astăzi a doamnei Dragalin, nu cred că PA va vedea sediu nou în curând”, a scris Dinu Plîngău.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE