Filat a declarat că acest acord urmează să prevadă principiile de activitate în baza cărora vor fi partajate responsabilităţile în activitatea consiliilor raionale.
De asemenea, liderul PL, Mihai Ghimpu a menţionat că, consolidarea AIE la nivel central, înseamnă să ducă la bun sfîrşit angajamentele asumate, alegerile preşedintelui R.Moldova şi alegerea preşedintelui Parlamentului, aşa cum este consemnat în acordul de constituire al AIE.
“R. Moldova are nevoie de stabilitate ca niciodată, s-au încheiat alegerile locale, înseamnă că noi putem să avem stabilitate de trei ani pănă la noile alegeri parlamentare şi suntem obligaţi să o asigurăm pentru a face reforme.  Altfel, degeaba avem această şansă oferită de Dumnezeu şi susţinută de UE şi toate instituţiile financiare şi statele democrate din lume”, a declarat Ghimpu.
În context, președintele interimar, liderul PD, Marian Lupu a remarcat că decizia de eleborare a Acordului privind formarea puterii locale este una unanimă și vizează extinderea AIE de la nivel central la cel local.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE