"Dacă voi avea suficientă forţă şi voi fi suficient de sănătos, dacă oamenii vor avea încredere în mine, atunci nu exclud ca lucrurile să ia această turnură", a declarat Medvedev, întrebat despre viitorul său politic.
"Nu trebuie să spui niciodată niciodată. Cu atât mai mult cu cât m-am scăldat deja o dată în acest râu şi este un râu în care te poţi scălda de două ori", a adăugat Medvedev, în vârstă de 47 de ani, într-o aluzie la formula lui Heraclit:
"Nu te poţi scălda de două ori în apele aceluiaşi râu".
La întrebarea: "Iar premierul dumneavoastră va fi atunci ...?", Medvedev a răspuns râzând: "Situaţia va fi atunci total diferită".
Propulsat în 2008 la preşedinţie de către Vladimir Putin, care nu putea să candideze pentru un al treilea mandat consecutiv, Medvedev a fost preşedinte din 2008 până în 2012, avându-l ca premier pe Putin.
În 2012, Putin a revenit la Kremlin şi l-a numit pe Medvedev premier.
Medvedev a salutat colaborarea sa cu Putin. "Dacă există cineva cu care este uşor de colaborat ca premier după ce ai fost preşedinte, acela este Vladimir Putin. Nu aş fi fost premierul altcuiva", a afirmat el.
Vladimir Putin, în vârstă de 60 de ani, care şi-a început în 2012 un mandat de şase ani, a evocat posibilitatea de a îndeplini din nou două mandate consecutive şi de a rămâne la Kremlin până în 2024.
 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE