Astăzi, la Hamburg, a avut loc tragerea la sorți a grupelor pentru Campionatul European din 2024. România, revenită la turneul final după o pauză de 8 ani, a fost distribuită în Grupa E, alături de Belgia, Slovacia și câștigătoarea play-off-ului B. Iată mai jos programul complet al tricolorilor în faza grupelor.

Euro 2024 debutează pe 14 iunie, Munchen urmând să găzduiasă confruntarea dintre țara gazdă, Germania, şi Scoția. Vom avea fotbal fără pauză în perioada 14 - 26 iunie, pentru ca fazele eliminatorii să înceapă pe 29 iunie. UEFA a detaliat şi cine cu cine se împerechează pentru optimi, în funcţie de locurile ocupate în grupe, la turneul final.

România va debuta la această ediție a Campionatului European pe data de 17 iunie, cu câștigătoarea play-off-ului B (Israel, Bosnia-Herțegovina, Ucraina și Islanda), la Munchen.

În continuare, în cel de-al doilea meci, România se va duela cu Belgia, pe data de 22 iunie, la Koln.

Ultimul meci al tricolorilor în faza grupelor este programat să se desfășoare pe data de 26 iunie, în fața selecționatei din Slovacia, la Frankfurt.

Ultimele 3 echipe calificate se vor afla abia în primăvara anului viitor, când se vor juca meciurile de baraj. 12 echipe naționale își vor disputa cele 3 locuri rămas disponibile

Tricolorii speră la calificare, ținând cont că locurile 1 și 2 din fiecare grupă merg direct în optimi, iar cele mai bune 4 locuri 3 din cele 6 grupe se califică și ele.

În cazul în care ajunge în fazele eliminatorii, naționala lui Edi Iordănescu ar putea da peste granzii din Europa, dar și peste echipe mai slab cotate, depinzând aici de poziția pe care fiecare echipă va termina în grupă.

O veste bună este dată de faptul că România nu va putea da în optimi peste Portugalia lui Cristiano Ronaldo. În cazul în care tricolorii vor încheia pe 3 și se vor califica, atunci există posibilitatea să evolueze împotriva Spaniei sau a Angliei, formații ce se află în grupa B și C, dacă acestea își câștigă grupele.

Există și posibilitatea să întâlnim Germania sau Franța, dar pentru ca acest lucru să aibă loc, noi ar trebui să încheiem pe locul 1 în grupa E, iar aceste formații să termine pe locul 3 în grupa A sau B și să obțină calificare.

În cazul în care încheiem grupa E pe locul secund, atunci vom da în optimi peste locul 2 din grupa D, adică o echipă, dintre Franța, Austria, Olanda și echipa calificată din play-off-ul A.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE