Adevărul.roJudecătorul Anatolie Doga, de la Curtea de Apel Chișinău, a decis să-și dea demisia. Cererea magistratului în acest sens a fost aprobată astăzi la ședința membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, comunică Politik.md.
Anterior, magistratul Doga a deținut și funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău. Judecătorul a fost suspendat din această funcţie de Consiliul Superior al Magistraturii, după ce nu şi-ar fi declarat bunurile imobiliare.
La fel, potrivit informaţiilor oferite de”Juriştii pentru drepturile omului”, cinci hotărîri ale completului de judecată în componenţa căruia a participat judecătorul Doga Anatolie, au fost obiect de examinare la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.
Totodată, conform unei hotărâri din 2011 a Consiliul Superior al Magistraturii magistratului i s-a confirmat gradul întâi de calificare deținut. La fel, în 2002 acestuia i-a fost conferită medalia ”Meritul Civic”.
Amintim că magistratul a candidat independent la alegerile parlamentare din toamna trecură. Acesta a acumulat voturi insuficiente pentru a deveni deputat.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE