Deputatul neafiliat, Iurie Leancă, nu exclude că-și va înainta propria candidatură la funcția de președinte, iar asta doar dacă acest lucru îl va decide partidul pe care-l reprezintă.
„PPEM, fiind un partid nou, care se vrea o alternativă reală atât celor de la putere, cât și celor care au organizat proteste doar cu lozinci, dar fără soluții și fără nicio finalitate, nu poate să nu participe la aceste alegeri” a declarat Iurie Leancă, în cadrul unui interviu pentru deschide.md.
În același timp, liderul PPEM susține că va analiza cu atenție decizia Curții Constituționale din perspectiva alegerii unui președinte  în baza Constituției de până în 2000, dar având competențe ca și ale unui președinte ales într-un sistem parlamentar.
Referitor la propunerea unui candidat parvenit din partea mai multor formațiuni de centru-dreapta, Leancă a salutat acest lucru.  „Sigur că ar fi fost ideal să fie o poziție comună a celor de pe centru dreapta și noi, ca partid, am făcut nenumărate apeluri de a consolida aceste forțe, astăzi fărâmițate și slăbite. Dar mereu apare și întrebarea: pe cine reprezintă aceste forțe, cine stă în spatele lor, ce obiective au? Luptă ele pentru bunăstarea cetățeanului sau pentru interese ascunse?
Pentru PPEM în acest moment este important să luăm o decizie formalizată a partidului referitor la lansare în campanie și candidatul care ne va reprezenta. În continuare vom urmări cu atenție ce se întâmplă în țară și ce intenții au alți participanți la scrutin de pe segmentul de centru-dreapta și vom rămâne deschiși să discutăm orice propuneri din partea acestora”, a mai spus Leancă.
Menționăm, că în urma deciziei Curții Constituționale președintele țării urmează să fie ales prin votul direct al cetățenilor. Mandatul actualului președinte, Nicolae Timofti, a expirat ieri, 16 martie. Până la alegerea următorului președinte, Nicolae Timofti va continua să-și exercite mandatul.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE