Liderul Partidului Popular European, Iurie Leancă, i-a lansat o invitație fostei ministre a Educației, Maia Sandu, să se alăture echipei din PPEM. Acest lucru a fost făcut public de către Leancă în cadrul unui interviu acordat pentru Timpul.md.
„M-am văzut cu dna Sandu, pe care o respect pentru că a reuşit să vină cu reforme într-un domeniu absolut necesar de reformat. Şi i-am propus că, dacă vrea să intre în politică, eu şi colegii mei am fi foarte bucuroşi să facem împreună cu ea o coechipă. Am fi bucuroşi să creăm această forţă de alternativă şi să avem soluţii pe fiecare element din sistem, pe care trebuie să-l schimbăm. Deocamdată nu am primit din partea domniei sale un răspuns”, a declarat Iurie Leancă.
Referitor la revendicările protestatarilor cu privire la alegerile anticipate, fostul premier spune că acest lucru trebuie foarte bine gândit, deoarece există anumite riscuri pentru viitorul Republicii Moldova. În același timp, Leancă îi susține pe protestatari și consideră că aceste acțiuni sunt pe deplin jusificate. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE