Brigăzile Ezzedine al-Qassam, aripa armată a Hamas, mişcare aflată la putere în Gaza, precum şi Comitetele de Rezistenţă Populară au revendicat tirurile cu rachete, într-un comunicat comun publicat în Gaza, "pentru a răzbuna" moartea celor trei activişti ucişi, scrie Realitatea.net.
Peste 40 de rachete au fost lansate miercuri dimineaţa de palestinienii din Fâşia Gaza către sudul Israelului, provocând rănirea a trei persoane, dintre care două sunt în stare gravă, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al poliţiei, Micky Rosenfeld. Potrivit postului public de radio, răniţii sunt muncitori imigranţi thailandezi care lucrau într-o fermă. Ei au fost transportaţi la un spital din sudul Israelului. Postul de radio a menţionat, de asemenea, că o casă a fost lovită în plin de o rachetă.
Anterior, un palestinian a fost ucis într-un nou raid desfăşurat miercuri dimineaţă de aviaţia israeliană în Fâşia Gaza, ridicând la trei numărul palestinienilor ucişi începând de marţi seara, potrivit unor surse medicale palestiniene.
Raidul a avut loc la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza şi a vizat palestinienii din grupul armat Comitetele de Rezistenţă Populară care lansează rachete către Israel, iar unul dintre activişti a fost, de asemenea, rănit în atac.
Brigăzile Ezzedine al-Qassam, aripa armată a Hamas, mişcare aflată la putere în Gaza, precum şi Comitetele de Rezistenţă Populară au revendicat tirurile cu rachete, într-un comunicat comun publicat în Gaza, "pentru a răzbuna" moartea celor trei activişti ucişi.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE