Fostul premier, Ion Sturza, aduce critici dure la adresa guvernatorului Băncii Naționale a Moldovei, Dorin Drăguțanu. Și anume pentru faptul că leul se depreciază în raport cu valutele internaționale, anunță Politik.md.
Iată ce scrie Ion Sturza:
Șmecherașul de la Banca Națională a Moldovei este mare specialist în a „targeta” inflația. Nu-i dă pace faima Fed-ului american și gata! De parcă inflația în Moldova ar avea caracter monetar și nu ar fi o consecință directă a deprecierii leului din cauza „jafului secolului”.
Leul s-a depreciat și preturile au luat-o razna pentru că banii furați în lei, 15 miliarde, au fost transferați în dolari și scoși din rezerva valutară, un miliard de USD. Cine-i va compensa? Shor & Co? Nu, sigur că noi și urmașii noștri prin bugetul de stat..
Tot bugetul de stat, implicit noi, urmașii noștri, vom fi „buni de plată” pentru alt dezastru al politicii de „targetare” a lui Drăguțanu. Am mai vorbit despre politica prohibitivă a BNM prin rata de refinanțare de 19,5 % și rezervele obligatorii de 32% . Cu așa procente poate să supraviețuiască doar businessul cu droguri și… bugetul statului nostru, care se împrumută în vesele la 25,16%! Că este un MMM (Caritas) curat pare-se să nu intereseze pe nimeni.
Știm cu toții: nu ni se cere decât să supraviețuim trei luni, după domnul Candu! Pentru că, după asta, vine generalul „moroz” să strângă toate corturile din PMAN...
Prăpastia financiară în care a fost târâtă Moldova nu are precedent prin cinismul și amploarea sa…
În timp ce unora le este „cot”, alții și urmașii lor puși pe plată zeci de ani de acum încolo!
Voi sunteți de acord cu așa ceva? Eu nu sunt!

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE