Magistratul, care a participat la vânătoarea fatală mai susține, că nu are motive pentru a-și prezenta demisia. „Eu îi cunosc doar pe cei nominalizați, nu știu alte nume. Știu doar de Ion Lupu de la Moldsilva, Valeriu Zubco, Gheorghe Crețu și eu. În rest, erau vânători de prin Fălești și Nisporeni. Eu făceam parte din cealaltă grupă, unde nu a avut loc incidentul. Făceam parte din grupul, unde era Zubco și Lupu”, a spus Ion Pleșca postului de televiziune.
Referitor la faptul, că această informație nu a fost făcută publică imediat după întâmplare, judecătorul a afirmat că după ce s-a întors de la partida de vânătoare, a doua zi l-a informat pe președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Nichifor Corochii. 
De asemenea, judecătorul susține că nu sunt temeiuri de prezintare a demisiei sale, deoarece a fost la o vânătoare obișnuită și nu i s-a spus cine a tras. „Noi am venit îndată la Chișinău, după ce s-a întrerupt vânătoarea. Împușcături s-au auzit multe, deoarece a fost o zi de vânătoare și nu cred, că a fost vreo tăinuire. Lista persoanelor, care au fost la vânătoare este, deoarece noi acolo toți ne-am înregistrat, am pus semnăturile, totul este oficial”, a afirmat Pleșca.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE