Primarul Municipiului Chișinău insistă pe majorarea de la 2 la 6 lei a tarifului pentru călătoria cu troleibuzul și autobuzul. Astăzi, edilul Capitalei a venit la ședința Consiliului Municipal Chișinău pentru a prezenta argumentele privind ajustarea tarifelor.

După ce au dezbătut acest subiect preț de mai multe ore, consilierii municipali nu au luat nicio decizie. Acești nu au aprobat, în ședința de astăzi, 9 iunie, inițiativa privind ajustarea tarifelor la transportul public.

Ion Ceban susține că în contextul în care carburanții se scumpesc tot mai mult, iar prețul la energie la fel a crescut „aceste ajustări la tarife sunt inevitabile la această etapă”, iar dacă acest proiect nu va fi votat curând, întreprinderile municipale de transport public ar putea falimenta.

Pentru început a fost supusă votului Metodologia de calculare a tarifului pentru călătoria în transportul public municipal, care nu a întrunit necesarul de voturi. Respectiv, metodologia urmează a fi revizuită, apoi supusă din nou dezbaterilor. 

În cazul în care Metodologia va fi aprobată, urmează a fi supus votului proiectul de decizie.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE