LIVE TEXT 14:45 Șeful ATP, Andrea Gaudenzi, a reacționat după interzicerea lui Djokovic:

 „Decizia este nefericită nu numai pentru el, ci și pentru turneele și fanii noștri, mai ales având în vedere relaxarea restricțiilor Covid-19 în întreaga lume și în SUA. El este jucătorul nr. 1 în lume și toată lumea din tenis își dorește ca el să aibă șansa de a concura la cele mai mari evenimente ale noastre”.

Descriind retragerea lui Djokovic de la BNP Paribas Open drept o "mare dezamăgire", Gaudenzi și-a exprimat regretul. Potrivit organizatorilor, pe 6 martie, Novak Djokovic, actualul număr 1 mondial, s-a retras oficial de la turneul ATP Masters 1000 Indian Wells.

Anterior, numărul 1 mondial își exprimase optimismul cu privire la participarea atât la turneele Indian Wells, cât și la Miami Open. În pofida restricțiilor de călătorie, US Open și Asociația de Tenis a Statelor Unite ale Americii îndemnaseră guvernul să acorde o scutire pentru ca sportivul să intre în țară. Dar, din păcate, cererea sa a fost respinsă, iar acesta s-a retras în cele din urmă.

Guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis, i-a cerut preşedintelui american Joe Biden să-i permit numărului 1 mondial, tenismanului sârb, Novak Djokovic să intre în Statele Unite, deşi este nevaccinat împotriva Covid-19, pentru ca el să poată participa la turneul de la Miami, informează Reuters.

Djokovic, unul dintre cei mai renumiţi sportivi care nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului, a solicitat luna trecută o permisiune specială din partea guvernului SUA pentru a putea participa la turneele ATP Masters 1.000 de la Indian Wells (California), care începe astăzi şi Miami (Florida), programat între 19 martie şi 2 aprilie.

Sârbul, în vârstă de 35 de ani, s-a retras oficial duminică de la Indian Wells, iar senatorul de Florida Rick Scott a spus că oficialii americani au respins cererea lui Djokovic.

"Acest refuz este nedrept, neştiinţific şi inacceptabil. Vă îndemn să-l reconsideraţi. E timpul să lăsăm deoparte politica legată de pandemie şi să oferim poporului american ceea ce îşi doreşte - lăsaţi-l să joace", a scris Ron DeSantis într-o scrisoare adresată preşedintelui Joe Biden.

În prezent, Statele Unite interzic intrarea în ţară a străinilor nevaccinaţi, o politică ce se aşteaptă să fie ridicată pe 11 mai.

Djokovic, care a ratat anul trecut Openul Australiei, după ce a fost expulzat din această ţară din cauza statutului său legat de vaccinare, a anunţat că preferă să rateze turneele de Mare Slem decât să primească o doză de vaccin anti-Covid.

Tenismanul sârb a cucerit al 22-lea său titlu de Mare Şlem în luna ianuarie la Australian Open, unde a putut reveni anul acesta, după ridicarea restricţiilor impuse de autorităţile de antipozi. El nu a mai participat la turneele de la Indian Wells şi Miami din 2019. Sârbul are în palmares cinci trofee castigate la Indian Wells și șase la Miami Open.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE