Anunțul a fost făcut de Ion Chicu în cadrul unui briefing de presă, după ședința Comisiei naționale extraordinare pentru sănătate publică.

Tot de mâine, restaurantele, cantinele, barurile, etc. vor trebui să-și sisteze activitatea. Acestea, însă, vor putea livra către consumatori produsele sale.

Toate piețele vor fi închise tot începând din data de 16 martie.

De asemenea, prim-ministrul a menționat că începând cu ziua de marți, 17 martie, va fi anulat în totalitate traficul aerian în Republica Moldova. Toate cursele comerciale se sitează, indiferent unde pleacă acestea.

Tot de marți, 17 martie, nu va fi permisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova a cetățenilor străini, cu excepția persoanele cu statut diplomatic, transportatorilor, dar și celor care au viză de reședință în Moldova.

„Hotărârea va fi semnată de mine și de colegii competenți, plasată pe site-ul Guvernului și imediat va deveni obligatorie, în termenii indicați în acea Hotărâre. Măsurile sunt radicale, dureroase, cu efecte pentru fiecare dintre noi, cu efecte economice. Am văzut cu toții evoluția situației”, a menționat Chicu.

 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE