În premieră pentru Republica Moldova, de la 1 august, îşi va începe activitatea Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale. Aceasta va fi specializată în cauzele privind infracţiuni de tortură, cele cu caracter terorist, cele săvârşite de organizaţiile criminale, precum şi în alte cauze date în competenţa sa prin lege, comunică Politik.md.
Respectiva prevedere se conţine în noua Lege cu privire la Procuratură, aprobată de Parlament pe 25 februarie curent, dar şi în proiectul Legii cu privire la procuraturile specializate, elaborat în vederea racordării cadrului normativ departamental la prevederile noii legi.
De asemenea, noua lege statuează continuitatea funcţionării altei procuraturi specializate, şi anume a Procuraturii Anticorupţie. Această instituție va exercita urmărirea penală în cauzele de corupţie şi a celor conexe actelor de corupţie, va conduce urmărirea penală în cauzele instrumentate de Centrul Naţional Anticorupţie şi va reprezenta învinuirea în instanţele de judecată pe dosarele de corupţie.
Cele două procuraturi specializate vor fi conduse de câte un procuror-şef, asimilat adjunctului Procurorului General şi îşi vor exercita atribuţiile pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE